• “Traditioneel vakwerk in rieten daken”
  “Traditioneel vakwerk in rieten daken”
 • “Nokafwerking bij een rieten dak”
  “Nokafwerking bij een rieten dak”
 • “Rietdekken met passie”
  “Rietdekken met passie”
 • “Vlechtwerk bij een rieten dak”
  “Vlechtwerk bij een rieten dak”
 • “Vernieuwd rieten dak in Zwinderen”
  “Vernieuwd rieten dak in Zwinderen”

Rieten dak bij nieuwbouw

Wilt u uw nieuwbouwwoning of nieuwe schuur voorzien van een rieten dak? Rietdekkersbedrijf Aasman is u graag van dienst. Met vakmanschap en de beste kwaliteit riet staan wij garant voor een mooi rieten dak.
Bij nieuwbouw heeft u wellicht de keuze uit twee soorten constructies: het traditionele dak en het schroefdak.

Traditioneel dak (open constructie)

Een traditioneel dak is een open constructie die bestaat uit een raamwerk van balken en latten. Het riet wordt bevestigd op de latten met behulp van een draad die om de lat wordt geslagen. Aan de binnenzijde van de woning of schuur blijft het riet zichtbaar.

 Open 

Schroefdak (gesloten constructie)

Een schroefdak bestaat uit balken die bedekt worden met platen. Op deze platen wordt het riet bevestigd. Het rietdekken wordt op dezelfde manier gedaan als bij een traditioneel dak. Het riet wordt op de plaat vastgezet met een draad en een schroef. Van binnenuit is het riet niet zichtbaar, je kijkt tegen het plaatwerk aan. Een schroefdak wordt ook wel een gesloten constructie genoemd.

Beide constructies hebben voordelen en nadelen. Wij komen u hier graag over informeren. Afhankelijk van de mogelijkheden en uw voorkeur, kunt u dan een weloverwogen keuze maken.

  Gesloten

 

Advies nieuwbouw rieten daken

Bent u bezig met het ontwerp van uw nieuwe woning of schuur? En overweegt u een rieten dak? Wij komen graag in een zo vroeg mogelijk stadium van het proces voor advies bij u langs. U kunt hier dan meteen rekening mee houden bij het ontwerp van de woning of schuur.