• “Nokafwerking bij een rieten dak”
  “Nokafwerking bij een rieten dak”
 • “Vernieuwd rieten dak in Zwinderen”
  “Vernieuwd rieten dak in Zwinderen”
 • “Rietdekken met passie”
  “Rietdekken met passie”
 • “Traditioneel vakwerk in rieten daken”
  “Traditioneel vakwerk in rieten daken”
 • “Vlechtwerk bij een rieten dak”
  “Vlechtwerk bij een rieten dak”

Onderhoud van uw rieten dak

Door uw rieten dak goed te onderhouden, gaat het jaren langer mee. Door de weersinvloeden worden na een aantal jaren de sporen van slijtage zichtbaar. De hellingshoek van uw dak, de gekozen onderconstructie, de ligging van het dak ten opzichte van de zon, bomen, wind; al deze factoren zijn van invloed op uw rieten dak.

Mos en algen op rieten dak

Mos en algen hebben een zeer negatieve invloed op uw rieten dak. Door mos en algen blijft het riet lang vochtig en dit gaat ten koste van uw rieten dak. Als u te lang wacht met het verwijderen van mos en algen, zal er een dikke gesloten laag op het riet verschijnen. Het dak wordt afgesloten voor lucht en licht en dan ‘stikt’ het dak. Hierdoor wordt het rottingsproces versneld.

Door het mos en de algen regelmatig van het dak te verwijderen, kan het sneller drogen en slijt het minder snel. Dit zal de levensduur van het dak aanzienlijk verlengen. U kunt uw rieten dak jaarlijks door ons laten inspecteren. Wij brengen advies uit over de mogelijkheden om uw dak zo mooi en goed mogelijk te houden.

 Algen  

Preventief onderhoud

U kunt er voor kiezen om uw rieten dak jaarlijks preventief te laten behandelen tegen mos- en algengroei. Het riet wordt dan bespoten met een milieuvriendelijk, mos- en algendodend middel. Dit kan echter alleen als het dak schoon is. Als er al mos of algen op het dak zitten, dan moeten deze eerst worden verwijderd. Wij voorzien u graag van een deskundig advies als het gaat om preventief onderhoud.