• “Rietdekken met passie”
  “Rietdekken met passie”
 • “Nokafwerking bij een rieten dak”
  “Nokafwerking bij een rieten dak”
 • “Vlechtwerk bij een rieten dak”
  “Vlechtwerk bij een rieten dak”
 • “Traditioneel vakwerk in rieten daken”
  “Traditioneel vakwerk in rieten daken”
 • “Vernieuwd rieten dak in Zwinderen”
  “Vernieuwd rieten dak in Zwinderen”

Reparatie van uw rieten dak

Schade door vogels

Vogels kunnen behoorlijke schade aanrichten aan uw rieten dak. Hoewel het er op het eerste oog niet zo ernstig uitziet, is schade door vogels funest. Vocht krijgt namelijk de kans om diep het rieten dak in te dringen. Het riet droogt slecht op die plek met als gevolg: het riet gaat rotten. Daarom kunt u schade het beste zo snel mogelijk laten repareren. Wanneer schade aan uw dak ontstaat, zijn hier in eerste instantie zelden grote bedragen mee gemoeid. Meteen laten repareren voorkomt erger.

Stormschade rieten dak

Na een storm kan het zo zijn dat het riet niet goed aaneensluit waardoor vocht vrij spel krijgt. Er kunnen lekkages ontstaan. Doordat het overige riet niet meer goed vast zit, kan de schade zich verder uitbreiden. Laat daarom uw rieten dak repareren als er schade is aan uw dak.

Bij vogelschade en stormschade herstellen wij uw dak zodat het riet weer een mooi aaneengesloten geheel vormt.

Overbinden en rol op nok

Als uw dak voorzien is van een rol op de nok, dan moet deze rol ongeveer eens in de tien jaar worden vervangen. Indien noodzakelijk zullen we ook de nok opnieuw "overbinden". Dit betekent dat er een nieuwe deklaag op de nok komt.

Dak reinigen door middel van scheren en afvegen

Heeft u veel mos op uw dak? Dit kunnen wij schoonmaken door middel van ‘scheren en afvegen’.
Wij verwijderen het mos van het dak en maken we het dak schoon zodat kan het weer goed kan drogen. Oneffenheden die tijdens het schoonmaken worden geconstateerd, kloppen we weer vlak.
Als blijkt dat er riet moet worden bijgestoken, dan doen we dit ook meteen. Resultaat: een mooi, schoon en strak dak dat weer wat jaren meekan.

Overige reparaties

Ook voor andere reparaties kunt u een beroep op ons doen. Daarbij kunt u denken aan:

 • Repareren van scheuren in het metselwerk van de nok
 • Repareren van de schoorsteen
 • Onderkanten, zijkanten en randen strak maken

Voor alle reparaties geldt: neem contact met ons op zodat wij de schade kunnen bekijken en u advies kunnen geven. Wij zijn u graag van dienst!