• “Nokafwerking bij een rieten dak”
  “Nokafwerking bij een rieten dak”
 • “Traditioneel vakwerk in rieten daken”
  “Traditioneel vakwerk in rieten daken”
 • “Vlechtwerk bij een rieten dak”
  “Vlechtwerk bij een rieten dak”
 • “Vernieuwd rieten dak in Zwinderen”
  “Vernieuwd rieten dak in Zwinderen”
 • “Rietdekken met passie”
  “Rietdekken met passie”

Renoveren van een rieten dak

Er komt een moment dat uw rieten dak in zodanige staat is dat vernieuwen van uw rieten dak de enige optie is. Vaak is het zo dat niet meteen het hele dak opnieuw moet worden gedekt. Afhankelijk van de staat van het riet, moeten één of meerdere gedeeltes worden vervangen.
Van de dakdelen die vervangen moeten worden, wordt het oude riet verwijderd. Het latwerk wordt geïnspecteerd. Is het latwerk aan vervanging toe, dan repareren wij dat zelf. Is de constructie weer sterk genoeg, dan komt er een nieuwe laag riet op het dak.

Timmerwerk

Sporen en latwerk die aan vervanging toe zijn, vervangen wij zelf. Ook andere, bijbehorende timmerwerkzaamheden voeren wij zelf uit. U heeft slechts met één bedrijf te maken. Dat is wel zo makkelijk.

Timmerwerk 

Dakraam in rieten dak

Rietdekkersbedrijf Aasman heeft ruime ervaring met het plaatsen van dakramen in een rieten dak. Een dakraam kan worden geplaatst in een bestaand rieten dak maar ook bij nieuwbouw worden dakramen geplaatst. Wij hebben alle kennis in huis om een dakraam op juiste wijze te plaatsen en in te dekken in uw dak.

 Dakramen 

Aanbinden en vlechtwerk

Rietdekkersbedrijf Aasman is specialist in aanbinden en vlechtwerk. Met aanbinden en vlechtwerk krijgt uw boerderij, huis of schuur extra uitstraling.

 Aanbinden